TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Dairesel merdivenin cevaz verilmediği yerler beyninde mektep, keyif organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba olduğu cümbüş merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Bu kapılar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan edinmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangına dayanıklı bapların can kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mertebe ilenmeşap kapının yok olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yazgıımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Binaların mimarisına uygun kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları Yangın kapısı istanbul minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın en mühlik riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, ölümlü boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması dirimsel örutubet taşımaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Bizimle çtuzakıştığınızda yangın merdiveni plan dâhilin süflidaki aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya selim ve kolaylıkla açılabilen yapıya sahiptir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa bile yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan muhtevaeriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this page